dimarts, 9 de febrer del 2010

La paraula compromís pot tenir significats diferents per a cada persona.
Un compromís crec que és una cosa molt important, ja que quan et compromets amb una altre persona aquesta espera que compleixis amb la teva paraula, i si no ho fas es podria acabar la relació amb aquella persona(també depenent de la importància del compromís establert). Particularment no tinc compromisos seriosos, encara que avui en dia es segueixen fent diferents tipus de compromisos. Alguns poden ser més important que d’altres encara que un compromís sempre es pot considerar anar al l’escola, fer els deures, cuidar dels germans (si en tens), assistir a les teves cites...
Això també va amb la persona. Si la persona es despreocupada tan amb si mateixa com amb els demés, el més normal seria que no complís els seus compromisos. En canvi, una persona que es preocupa per la gent que l’envolta, que els estima, acostumarà a complir els seus tipus de compromisos.
Abans els compromisos s’acostumaven a pactar amb la sang de les persones que havien pactat algun tipus de compromís, encara que també es podia pactar amb saliva o fins i tot diuen que alguns homes havien hagut de jurar amb que sinó complien el seu compromís se’ls hi tallaria alguna part del cos com un dit, o fins i tot un testicle!
Així doncs abans se l’hi donava més importància a un compromís que ara encara que també val dir que eren més estrictes.

1 comentari:

  1. Força bé Adrià però et repeteixes molt.
    Cal fer una anàlisi prèvia a l'escriptura.
    Nota: 80

    ResponElimina